Dateová Krummová opäť prekonala vekový rekord, už je v 3. kole

17.01.2013 Celý región

Melbourne 17. januára (TASR) - Japonská tenistka Kimiko Dateová Krummová, najstaršia víťazka singlového zápasu na grandslamovom turnaji, sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na Australian Open v Melbourne.

Ázijská veteránka vo veku 42 rokov a 3 mesiacov v 2. kole zdolala Izraelčanku Šahar Peerovú 6:2 a 7:5.

Japonka debutovala v Melbourne Parku pred 23 rokmi a na ceste do osemfinále vyradila aj Američanku Pam Shriverovú. O štyri roky neskôr sa po triumfe nad Španielkou Conchitou Martinezovou prebojovala až do semifinále dvojhry, v ktorom prehrala s neskoršou šampiónkou Nemkou Steffi Grafovou 3:6 a 3:6.

Postupujú Aj Azarenková a Serena Williamsová

Bieloruská tenistka Victoria Azarenková i Američanka Serena Williamsová sa suverénnym spôsobom prebojovali do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Azarenková v pozícii obhajkyne titulu a nasadenej jednotky v 2. kole deklasovala Grékyňu Eleni Daniilidouovú 6:1 a 6:0. Serena Williamsová ako nasadená trojka zdolala premožiteľku Slovenky Magdalény Rybárikovej Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú 6:2 a 6:0.

Azarenková urobila s gréckou obranárkou Daniiliduovou krátky proces. "Vždy sa snažím vyhrať každý gem, či už som na podaní alebo na returne. Aj keď prehrávam v niektorej hre 0:40, nikdy zo nezabalím a vždy bojujem o každú loptičku. Skóre niekedy celkom nezodpovedá priebehu zápasu. Aj keď vyhráte 6:0, 6:0, o niektoré gemy musíte tuho zápasiť. Vyžaduje si to disciplínu a maximálnu koncentráciu," povedala pre akreditované médiá Azarenková, ktorá v 3. kole nastúpi proti Američanke Jamie Hamptonovej.

Serena Williamsová si v závere zápasu 1. kola proti Rumunke Edine Gallovitsovej.Hallovej podvrtla ľavý členok, na jej výkone v dueli proti Muguruzovej-Blancovej to však nezanechalo stopy. "Užívam tabletky, no dá sa to v pohode zvládnuť, dnes som necítila žiadne bolesti. Obávala som sa, že to bude oveľa horšie. Určite nastúpim po boku mojej sestry Venus Williamsovej aj na úvodné kolo štvorhry," povedala Serena Williamsová, ktorá zakončila štvrtkový singlový zápas štýlovo - jubilejným desiatym esom, pri ktorom vypálila loptičku rýchlosťou 207 km/h.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Kimiko Dateová-Krummová (Jap.) - Šaharr Peerová (Izr.) 6:2, 7:5
Caroline Wozniacká (10-Dán.) - Donna Vekičová (Chor.) 6:1, 6:4
Carla Suarezová Navarrová (Šp.) - Julia Putincevová (Kaz.) 1:6, 7:6 (5), 6:2
Lesia Curenková (Ukr.) - Daria Gavrilovová (Rus.) 7:5, 6:3
Svetlana Kuznecovová (Rus.) - Hsieh Su-Wei (26-Taiw.) 6:2, 6:1
Serena Williamsová (3-USA) - Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) 6:2, 6:0
Jamie Hamptonová (USA) - Luksika Kumkhumová (Thaj.) 6:1, 6:2
Maria Kirilenková (14-Rus.) - Šuaj Pcheng (Čína) 7:5, 6:2
Jelena Vesninová (Rus.) - Varvara Lepchenková (21-USA) 6:4, 6:2
Roberta Vincióvá (16-Tal.) - Akgul Amanmuradovová (Uzb.) 6:3, 6:2
Ajumi Moritová (Jap.) - Annika Becková (Nem.) 6:2, 6:0
Victoria Azarenková (1-Biel.) - Eleni Daniilidouová (Gr.) 6:1, 6:0
 

Vyberte región